Bozovas etnogrāfiskais ansamblis vadītāja Agnese Medne

bozova-1

Tradicionālās dziedāšanas un muzicēšanas jomā ansamblis darbojas kopš 1980.gada. Tautas tradīcijas apvieno dažādas paaudzes.  Dziedam, apdziedam, dancojam paši un izdancinām visus gribētājus. Kāzu vārti vasarā, svecīšu vakari un suprātkas rudenī, čīgānos iešana Ziemassvētkos, sadziedāšanās visa gada garumā – tā ir mūsu sirds lieta.

Kapella “Malnavas muzikanti” vadītājs Jānis Stafeckis

malnavas_kapelai_15_2

Kapella savu darbību uzsākusi 2000.gadā. Muzicēšanai Malnavā ir stabili pamati.

Polka, valsis,  šlāgerdziesmas, kura večerinka vai balle var iztikt bez šīm melodijām! Lustīga būšana! Un tikpat lustīgi, spēlējot večerinkās, ielu koncertos vai vienkārši savam priekam aizrit arī mūsu muzikantu ikdiena un svētki.

Jauktais vokālais ansamblis “Konsonanse” vadītāja Ligita Žukovska

konsonanse

Kolektīvs dibināts 2009.gadā.

Mūzikas terminoloģijā konsonanse nozīme saskaņa, saskanīgums. Saskaņā ar sevi un mūziku ansambļa dalībnieki dzied sirdij, tautai, Latvijai. “Konsonanse” tā ir kvalitāte, profesionālisms un mīlestība pret to, ko dara.

Deju kopa “Jedritvai” vadītāja Agnese Medne

jedritvai

Kolektīvs dibināts 2012.gadā.

Deju kopā “Jedritvai” dejā vienojas vīri ar sievām, mātes ar bērniem, brāļi ar māsām, potenciālie un esošie znoti ar sievasmātēm un ceram, ka vēl kādus pārus varētu saprecināt. Mēs mīlam deju un mīlam dejā! Droši varam teikt, ka vecumam nav nozīmes, ja sirds dejo, tad arī kājām ir jātiek līdzi. Par tradīciju ir kļuvuši mūsu dzimšanas dienas sadanči “Jedritvai kociņ, deju mīlam!” februāra beigās, kad ciemos sabrauc tuvāki un tālāki deju draugi . Brauc ciemos arī Tu!